De keuze maken voor het juiste type trapbekleding

Traprenovatie met laminaat is helemaal in. Door de honderden designs is het mogelijk om de perfecte trap voor uw woning te kiezen. Vaak zijn alle verschillende designs met een software programma te bekijken waardoor u het resultaat al kunt zien voordat het laminaat gelegd is. Zo kunt u bijvoorbeeld te perfecte houtlook creëren. Wanneer echt hout zoals eikenhout wordt gebruikt heeft zijn er meestal maar een vijftal opties aan kleuren beschikbaar. Met geavanceerde print technologie kan met laminaat overzettreden nagenoeg hetzelfde resultaat worden behaald. De trap kan daardoor net zo rustiek ogen als met echt hout. Laminaat is natuurlijk wel minder dik. Echt hout is meestal een paar centimeter dik en ziet er daarom robuuster uit. Een houten trap zal daarom ook anders lopen dan een trap met laminaat.

Hoe werkt traprenovatie bij woonaanpassingen?

Wanneer u een traplift heeft maar toch de trapbekleding wilt vervangen zijn daar mogelijkheden voor. Indien u overzettreden wilt gebruiken zal de rail tijdelijk gedemonteerd moeten worden. De rail kan daarna weer met steunen aan de traptreden bevestigd worden wanneer de nieuwe trapbekleding is gelegd. Overleg altijd eerst met de fabrikant van de trapliften. De rail (indien deze niet tweedehands is) is namelijk op maat gemaakt voor u trap. Er moet daarom gelet worden op de dikte van de trapbekleding zodat de traplift veilig gebruikt kan worden. Als u nog van plan bent een traplift te kopen is het aan te raden om eerst uw trap te renoveren.

De trap bekleden met tapijt of laminaat

Veel gezinnen met jonge kinderen kiezen er voor om hun trap te laten stofferen. Dik tapijt werkt dempend en zo ontstaat er minder overlast wanneer de kinderen de trap af stormen. Wel houdt tapijt veel stof vast en is het niet vlekbestendig. Het nodige onderhoud is daarom vereist. Op het gebied van kosten is tapijt wel een stuk voordeliger dan laminaat. Voor een paar honderd euro kan er al nieuw tapijt liggen. Bij het leggen van laminaat overzettreden liggen de prijzen zo rond de tweeduizend euro. Wanneer u twee trappen in huis heeft die u wilt renoveren kunnen de kosten daarom hoog oplopen. Laminaat wordt gezien als strakker en moderner en heeft bijna geen onderhoud nodig. Natuurlijk is de keus volledig afhankelijk van uw woning en persoonlijke stijl. Strak en modern of knus en comfortabel.