Dumpprijzen laminaat stroken niet met interieurtrend

U ziet ze overal, laminaatwinkels waar een groot bord op straat staat met schreeuwende letters. Door de economische crisis van de laatste jaren spenderen mensen steeds minder geld aan hun interieur, en wat ze eraan spenderen moet goedkoop. De m2 prijs van laminaat en andere ‘vloerbedekkers’ duikelde in korte tijd sterk naar beneden, mede veroorzaakt door steeds meer webwinkels die ook laminaat aanbieden. De vraag is evenwel waarom mensen nog steeds geld aan een product willen uitgeven dat inmiddels in bijna elke slaapkamer in Nederland te zien is, waarom niet kiezen voor iets anders, ¬†een product met meer kleur misschien? Het antwoord mag duidelijk zijn, vooral door de steeds lagere prijzen van laminaat vindt dit product nog steeds gretig aftrek. Dit in tegenstelling tot de trend die zelfs grotere interieurfabrikanten signaleren.

Ikea Trends Rapport
Volgens het ‘Trends Rapport van Ikea’, gepubliceerd in de herfst van 2014, bestaat er een sterke behoefte aan meer authenticiteit in huis, vooral in de stedelijke gebieden. Juist omdat men kleiner woont is er een behoefte om de woning zo persoonlijk mogelijk in te richten. Men heeft dan ook liever ambachtelijk gefabriceerde producten en materialen in huis. Het is paradoxaal dat juist de interieurgrootmacht Ikea deze trend signaleert omdat je van echt ambachtelijk werk bij deze grootproducent niet echt kan spreken. Alle producten worden in zeer grote oplagen geproduceerd, niet echt een kenmerk van ambachtelijk werk zou je denken. Uiteraard signaleert hetzelfde rapport wel een omslag in kleurkeuzen van consumenten. Na een tijd van neutrale tinten en kleuren wil de consument steeds vaker heldere frisse kleuren in huis.

Vloerafwerking nog steeds zeer afhankelijk van koopkracht
In het hogere segment stappen veel huizenbezitters steeds vaker over naar hoogwaardige vloerbedekkers als gietvloeren, chique plavuizen en houten vloerdelen of parket. Voor de trendy bewoner met een ruime portemonnee die echt van kleur houdt, kunt u bijvoorbeeld bij een leverancier zoals Gietvloeritalia.nl aankloppen voor een enorme keuze aan gietvloeren en coatings. Deze gietvloeren kunt u ook in hele specifieke felle of pasteltinten laten aanbrengen of juist in een volstrekt neutrale tint. Uiteindelijk is de keuze voor vloerafwerking in hoge mate afhankelijk van uw beurs, of u nu trendvolgend bent of niet. En er is dus nog steeds markt voor goedkope vloerafwerkingsproducten, nu en in de toekomst.