Goedkope zitbank kopen? Nieuw of tweedehands?

Is je bank aan vervanging toe, ga je voor het eerst op jezelf wonen of ben je je huis misschien gewoon aan het herinrichten omdat je bent uitgekeken op het interieur dat je nu hebt? Dan is het je bij het zoeken op internet vast en zeker opgevallen dat bankstellen best wel prijzig kunnen zijn.. Toch hoeft dat niet het geval te zijn, als je maar bereid bent om concessies te doen! Een goedkope zitbank is echt te vinden.

Nieuw goedkope zitbank kopen?

Nieuw kopen ligt voor de hand. Veel mensen vinden het prettig als het meubel nog nooit gebruikt is, zeker omdat het een echt gebruikersvoorwerp is. Mensen zitten wel met hun kont erop!

Maar nieuw kopen kan erg duur zijn: bankstellen van boven de € 2000 zijn geen uitzondering en dat is voor veel mensen (waaronder ondergetekende!) nou eenmaal niet te behappen. Toch is er nieuw best wel veel mogelijk, omdat er een aantal scherpe aanbieders op de markt actief zijn. Deze boer in goedkope bankstellen bijvoorbeeld. Je moet voor die lage prijs wel een concessie doen: je kunt ze daar namelijk niet testen.

Tweedehands

Als je echter echt bereid bent om concessies te doen, kun je pas echt goedkoop ‘shoppen’. Dan moet je namelijk gewoon tweedehands kopen! Het bekendste en beste medium hiervoor is het onvolprezen Marktplaats, waar op het moment van schrijven maar liefst 600 bankstellen gratis en voor niets worden aangeboden. De meeste zijn eerlijk gezegd niet de moeite waard; de meeste mensen lijken gewoon geen zin hebben om de zware, oude en versleten bank zelf naar buiten te dragen en hopen dat een paar studenten dit voor ze komt doen. Maar met een beetje doorscrollen zitten er wel degelijk een paar pareltjes tussen.

De traditionele kringloopwinkel kan voor de mensen met niet zo’n dikke portemonnee tot slot ook nog een aardige uitkomst zijn. Niet zo goedkoop als Marktplaats, maar wel gezien en gekeurd door een paar mensenogen. Banken met niet te identificeren vlekken kom je hier gelukkig dan ook niet tegen!