Haal Chinees design in huis

Oude traditionele Chinese kasten zijn al verscheidene jaren erg populaire in Nederlandse interieurs. Ondanks dat deze Chinese meubels oorspronkelijk gemaakt worden/ werden voor Oosterse interieurs, zijn ze ook steeds populairder in Westerse interieurs. Chinese meubels kunnen zowel met moderne als klassieke interieurs worden gecombineerd. Er zijn verschillende Chinese meubels en kasten die erg populair zijn in Nederlandse interieurs, hieronder vallen de Chinese bruidskasten, Chinese Dressoirs en Chinese nachtkastjes.

De Chinese bruidskast

De Chinese bruidskast is een kast die erg goed is te combineren met allerlei verschillende interieurs. De nieuwste generatie Chinese kasten worden in verschillende afmetingen gemaakt, en de meest voorkomende kleuren zijn rood, zwart of wit. Wat erg kenmerkend is voor Chinese bruidskasten is dat deze vaak voorzien zijn met een opvallend ijzeren beslag op de voorkant. Traditioneel gezien werd hiervoor bijna altijd een cirkelvormig beslag gebruikt, maar tegenwoordig ziet men steeds vaker ook rechthoekig beslag. Het cirkelvormig beslag op de voorkant is een symboliek gebaar, het staat namelijk voor eeuwigheid en eenheid en was deel van de bruidsschat door de ouders van de bruid.

Chinese dressoirs

Chinese dressoirs worden veel gebruikt in de huidige Westerse interieurs. Deze dressoirs staan bijvoorbeeld erg mooi aan een lange muur, daarnaast zijn ze ook goed te gebruiken als tv meubel en als opbergkast zijn ze ook ideaal. Wat veel mensen zo aantrekt aan deze Chinese meubels is dat al deze antieke Chinese meubels met de hand gemaakt zijn, waardoor elke kast uniek is.

Chinese nachtkastjes

Ook de Chinese nachtkastjes zijn erg populair in Nederlandse interieurs. Ook deze kastjes worden voornamelijk in rood, wit en zwart gemaakt. Sommige uitvoeringen zijn erg sierlijk, waarbij mooie tekeningen sierlijk op de deurtjes staan. Andere mensen kiezen juist weer voor de eenvoud van de rustieke niet geverfde versies.