Het bed als eyecatcher

Het bed heeft als voornaamst doel om zorg te dragen voor een goede nachtrust, ondanks dat is het bed in vele slaapkamers nu ook geconverteerd in een mode item. Wanneer je in een beddenwinkel naar nieuwe bedden gaat kijken, zie je steeds vaker dat ledikanten met mooie bekleding en chique voetpoten verfraaid worden. Ook boxsprings worden steeds uitgebreider en luxueuzer vervaardigd. De slaapkamer wordt niet meer alleen gezien als een plek waar de nacht doorgebracht wordt, maar moet ook meer kunnen bieden. Omdat het bed in een slaapkamer centraal staat, begint het verfraaien van de slaapkamer dan ook vaak bij de aanschaf van een bed. Één van de meest gebruikte bedden in deze modieuze slaapkamer inrichting is de boxspring.

Boxsprings

Boxsprings hebben bij veel mensen al een meer luxe uitstraling dan andere slaapsystemen. Boxsprings hebben een stevige en chique uitstraling in tegenstelling tot de latten en planken waaruit een eenvoudig ledikant bestaat. Een boxspring bed bestaat uit een ‘box’ die wordt opgevuld met springveren. Deze wordt door een houten frame omhult. Over het algemeen geeft deze basis meer stevigheid dan de lattenbodem van een ledikant. Boxsprings worden normaal gesproken in een combinatie met matras en topdekmatras geleverd. Daarnaast zijn er ook verschillende modellen waarbij een hoofd- en of voetenbord bij geleverd wordt. Het mooie is dat deze sets precies op elkaar afgestemd worden zodat er één mooi geheel gevormd wordt.

Verschillende boxspring uitvoeringen

Er zijn allerlei verschillende uitvoeringen op het gebied van boxsprings. Er zijn al heel eenvoudige simpele uitvoeringen, die in een normale prijsklasse vallen. Maar daarnaast worden er ook allerlei luxueuze uitvoeringen gemaakt, waarbij bijna alles mogelijk is. Er worden zelfs boxsprins gemaakt waarbij een flatscreen televisie in het voetenbord wordt geplaatst welke met een afstandsbediening in het bed kan zakken/ verdwijnen. Wanneer u er voor kiest om een boxspring op maat te laten maken, dan kunt u zelf bepalen met welke stof deze bekleedt wordt. Neem bijvoorbeeld de boxsprings van Forss, deze worden in verschillende modellen opgeleverd, maar u kunt zelf bij de leverancier aangeven in welke kleur en met welk materiaal u deze boxpring het liefst in uw slaapkamer heeft.  Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, waardoor de boxspring precies afgestemd kan worden op uw wensen.