Het verkopen van je woning

Als je je huis gaat verkopen zijn er flink wat tips waarmee je kunt zorgen dat je woning sneller verkocht kan worden. Je hebt namelijk toch ook veel zelf in de hand als je je woning gaat verkopen. Op dit moment liggen de huizenprijzen erg laag, vooral voor starters ideaal. Toch moet je als huizenbezitter creatief en geduldig te werk gaan als je je woning snel wilt verkopen. Een simpele appeltaart bakken voor er kijkers komen volstaat bij lange na niet.

Zet niet te hoog in met je vraagprijs, kijk eerst even rond wat er zowel voor vergelijkbare huizen in je buurt wordt gevraagd. Indien je hier wat onder zit ben je vaak gelijk een stuk interessanter, hoewel je niet veel meer kunt zakken als de potentiële kopers een bod uit hebben gebracht. Indien je je woning op een site als Funda zit is het erg belangrijk om goede foto’s te hebben. Laat deze maken door een fotograaf of een professionele makelaar. De foto’s dienen namelijk kijkers naar je woning te lokken. Zorg er ook voor dat de mindere zaken van je woning niet op de foto komen zoals slecht afgewerkte muren of een flinke kras in de vloer.

Heb je al een nieuwe woning op het oog en heb je de verhuiswagen en woningontruiming al geregeld maar je huidige woning nog niet verkocht? Probeer dan bijvoorbeeld een interieurstylist in te huren om je woning wat aangenamer voor andere te maken. Vaak hebben zij een andere kijk en kunnen zij de ruimte aantrekkelijk en aangenaam maken voor iedere smaak, er zit namelijk een grote diversiteit in de smaak van potentiële kopers.

Leave a Comment