Hoe creëer je een moderne tuin?

http://jorgarden.nl/moderne-tuin/

 

Ben je je tuin zat en heb je behoefte aan wat heel anders? Dan zijn er talloze tuinstijlen mogelijk. Eén daarvan is de moderne tuin, maar hoe creëer je deze? Lees snel verder om het te ontdekken.

Bestrating

Moderne tuinen staan bekend om hun functionaliteit en strakheid. De eerste stap om dit te bereiken is door middel van bestrating. Kies voor grote terrastegels. Door de strakke lijnen wordt de tuin overzichtelijk. Vaak worden er tegels van natuursteen of beton gebruikt, dit is namelijk onderhoudsarm en geeft rust. Leg de stenen strak op elkaar zodat de voegen tussen de tegels beperkt zijn, zo is het een strak geheel.

Planten

Veel mensen denken dat planten niet in een moderne tuin thuis horen, maar juist om je moderne tuin niet kil te laten ogen zijn planten onmisbaar. Grote vierkante plantenbakken maken de tuin alleen maar moderner. Ga voor vetplanten, grassen of lavendel in de plantenbak, deze planten hebben niet veel water nodig en hoef je amper te onderhouden.

Weinig onderhoud

Een moderne tuin staat bekend als onderhoudsvriendelijk. Door de combinatie van bestrating en niet te veel planten, hoef je je vrije zondag niet te besteden aan in de tuin werken. Kies daarom ook tuinmeubels van onderhoudsarm materiaal, zoals kunststof.

Het terras

Van een mooie en moderne tuin wil je natuurlijk op elk moment genieten, daarom is het terras onmisbaar. In de zomer buiten eten en in de herfst nog even genieten van het herfstzonnetje. Kies voor goede stoelen die lekker zitten, denk bijvoorbeeld aan steigerhout. Dit zie je steeds meer terugkomen, zo ook in moderne tuinen. Leg er wat comfortabele kussens in en klaar. Geef je vaak etentjes? Kies voor een extra grote tafel waar je met al je vrienden aan gaat zitten.

Omheining

Wil je je omheining aanpassen aan je moderne tuin? Kies dan voor betonnen of kunststof platen, deze hoef je amper te voorzien van onderhoud en hebben een moderne en strakke uitstraling. Niet alleen de omheining moet bij de tuin passen, maar ook de gevel van je huis. Heb je geen strakke voegen? Laat je oude voegen verwijderen en ga voor strakke voegen, die helemaal bij de strakke stijl van je tuin passen.

Verlichting

In een moderne tuin kan verlichting niet ontbreken. Je wilt als het donker is nog lekker in de tuin nagenieten van de dag. Kies bijvoorbeeld voor strak vormgegeven lantaarns langs uw terras, die helemaal passen bij je tuin. Langs paden zijn grondspots een leuke toevoeging, het geeft niet heel fel licht, maar genoeg om nog alles te kunnen zien.

 

Is je tuin helemaal af en naar wens? Ga dan lekker in je vernieuwde tuin genieten.