Inbraak via de garagedeur tegengaan

Tegenwoordig is de gemiddelde garagedeur goed beveiligd tegen inbraak, maar zeker de wat oudere modellen zijn dat vaak niet. Dat is erg vervelend, want inbraak via de deur van de garage biedt bij veel mensen al toegang tot waardevolle bezittingen zoals bijvoorbeeld dure gereedschappen, fietsen of zelfs auto’s. Bovendien kan een inbreker in veel gevallen ongezien en op zijn gemak de deur openbreken die toegang geeft tot het woongedeelte van het huis. Kortom, het tegengaan van een gemakkelijke inbraak via de garagedeur is erg belangrijk. Lees dan ook zeker de onderstaande tips die we graag met je delen.

Breng extra sloten aan

Om te beginnen is het een verstandig idee om een garagedeur specialist bij jou in de buurt te bezoeken en te vragen of ze willen beoordelen of de deur van je garage met de aanwezige sloten goed genoeg beveiligd is. Dat kun je eenvoudig doen door een foto van de huidige sloten te maken, zodat direct duidelijk is of de sloten voldoen. Mocht het zo zijn dat de aanwezige slottechniek niet voldoet, dan is het vaak mogelijk om losse sloten te bestellen en die op de juiste plaatsen te laten monteren.

Plak een alarmsticker op je garagedeur

Deze maatregel is heel goedkoop, maar zeker afschrikwekkend voor inbrekers. Zelfs als je geen alarmsysteem in je garage hebt, zal een sticker die dat wel doet vermoeden inbrekers zich sneller laten bedenken om een inbraak te plegen. Je kunt dergelijke stickers vaak via het internet bestellen, dus met een paar euro moet het lukken om aan een realistisch ogende alarmsticker te komen.

Bevestig een stok in de rails van de garagedeur

Deze zeer goedkope en ouderwetse, maar ook zeer effectieve anti inbraakmaatregel zou iedereen met een garagedeur toe moeten passen. Door een stok in de rails van de garagedeur te bevestigen voorkom je namelijk dat de deur geopend kan worden. Omdat het natuurlijk niet praktisch is om iedere dag de stok in de rails te leggen en hem er weer uit moeten halen, is het vooral handig om deze maatregel te treffen als je langere tijd van huis bent, bijvoorbeeld op vakantie.

Buitenverlichting op sensoren aansluiten

Wanneer je buitenverlichting op sensoren aansluit wordt iedereen die in het activatiegebied van de sensor komt in het licht gezet. Ook deze maatregel vraagt om een zeer geringe investering, maar levert een zeer groot effect op voor betreft het verkleinen van de kans op inbraak via de garagedeur.

Verlichting-met-sensorDe genoemde anti inbraakmaatregelen in dit artikel vragen allemaal slechts om een beperkte investering. Des te belangrijker het is om ze ook daadwerkelijk toe te passen. Natuurlijk kun je ook met dure alarmsystemen je garage goed beveiligen, maar zoals je hebt kunnen lezen zijn er ook zat mogelijkheden om op een goedkopere manier de kans op een inbraak te verkleinen. Tot slot is het ook altijd verstandig om aan je garagedeurspecialist te vragen of hij kan adviseren over verdere maatregelen die je kunt nemen, maar met de tips in dit artikel zal je al een heel eind komen.