Inpakken en verhuizen

Een nieuwe woning betrekken is natuurlijk altijd leuk en spannend. Je hebt er waarschijnlijk al een tijd naar uitgekeken eindelijk heb je dan de sleutel gekregen van je nieuwe paleisje. Helaas betekent een nieuwe woning ook dat je al je spullen zult  moeten verhuizen naar je nieuwe woning of een tijdelijke opslagruimte, en laat dat nou net een tijdrovende en zware klus zijn. Om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos en zonder schade verloopt volgen er hier enkele handige tips.

Begin op tijd met inpakken!

Wanneer alles is ingepakt, is het stuk eenvoudiger om te verhuizen dan wanneer alles los vervoerd moet worden. Het is echter erg vervelend om op de dag van de verhuizing nog spullen te moeten inpakken, begin er daarom ruim op tijd mee! Je kunt hierbij het beste gebruik maken van de welbekende verhuisdoos, deze is gemakkelijk te dragen en kun je eenvoudig opstapelen.  Zorg ervoor dat de dozen niet meer wegen dan 20 kilogram, anders zijn ze niet meer te tillen en loop je het risico dat ze uitscheuren.  Nog een handige tip voor bij het inpakken: stop alle spullen van iedere kamer (woonkamer, keuken, slaapkamer etc.) bij elkaar en schrijf op om welke ruimte het gaat. Dit maakt het uitpakken straks een stuk eenvoudiger.

De koelkast en wasmachine verhuizen

Indien je de koelkast wilt meenemen, schakel deze dan uiterlijk 24 uur van te voren uit. Er wordt wel eens gezegd dat je een koelkast niet liggend mag vervoeren in verband met de koelvloeistof. Dit is echter niet helemaal waar, een koelkast kan best horizontaal worden vervoerd maar dient dan wel een uur of 4 rechtop te staan voordat je hem kunt gebruiken. Zorg er wel voor dat de vriezer volledig is ontdooid om lekkage te voorkomen. Houd er bij de wasmachine rekening mee dat hij volledig is losgekoppeld van de waterkraan en dat er zich geen water mee in het apparaat bevindt. Het is tevens aan te raden om de waterslag met het uiteinde omhoog aan de wasmachine te plakken.

Meubels verhuizen

De meeste meubels, vooral die van de Ikea, zijn volledige te demonteren zodat ze gemakkelijker vervoerd kunnen worden. Ze zijn op deze manier gemakkelijker te verplaatsen en passen eenvoudiger in een verhuiswagen of bestelbus. Voor autoverhuur kun je tegenwoordig op veel punten terecht, dus dit zou geen probleem moeten vormen. Bij het inrichten van de bestelbus kun je de achterkant het beste opvullen met stapelbare objecten als verhuisdozen, kasten, kisten etc. De zware spullen die niet kunnen worden gestapeld leg je vervolgens onderop. De rest van de ruimte kun je opvullen met zaken als planken, zakken en tassen. Met een matras kun je de boel vervolgens goed afdekken en bij elkaar houden.