Klassiek of modern?

Hoe richt u uw woonkamer in? Kiest u meer voor de klassieke stijl of toch meer voor de modernisering van uw meubelen? Het heeft te maken met smaak en inrichting voor welke stijl u kiest. Natuurlijk zijn deze begrippen heel breed genomen en zijn er nog tal van andere opties. Maar gekeken naar deze twee stijlen is er heel veel keuze. Klassieke uitstraling blijft zich toch ontwikkelen onder producten als, stoelen, banken, kasten etc. Toch blijven er moderne producten komen van de laatste trends op dat moment.

Vaak moet u kiezen uit het aanbod vanuit de aanbieders van uw gewenste product, maar dit is niet altijd zo. U kunt bijvoorbeeld uw design fauteuil zelf samenstellen en helemaal naar uw smaak laten maken. Daarnaast kunnen via verschillende aanbieders bijvoorbeeld kasten worden besteld in de gewenste kleur.
Een combinatie van klassiek en modern is mogelijk, maar vaak moet het wel zo ingericht worden dat de stijlen overeen komen en het een geheel is om een leuke inrichting te realiseren.

Er zijn genoeg aanbieders op het internet die producten aanbieden voor uw huisinrichting die aan uw wensen en behoeften kunnen voldoen, het zelf samenstellen hiervan kan een luxe zijn.

 

Urban Design

Opvallende, functionele en originele meubels worden vaak Urban Design genoemd. Een aparte groep binnen de designmeubelen welke erg multifunctioneel zijn. De naam komt vooral van het feit dat je bij het stadse leven (urban) vaak met kleinere ruimtes te maken hebt en je dan dus erg beperkt bent qua meubelkeuze.

Design is eigenlijk moeilijk te omschrijven, je ziet dat het woord design vaak gebruik wordt gebruikt en dit is niet altijd terecht. design meubels worden in het algemeen in een kleine oplage gemaakt en zijn daarom vrij uniek te noemen maar maakt het vaak ook prijzig. Mede hierdoor worden vele design meubels ook nagemaakt. Je dient dus goed op te sporen of je wel een origineel stuk hebt. Op internet zijn ook vele winkels waar je design meubels kunt vinden. Dit is vaak te koop in de meer exclusieve woonwinkels. Het is natuurlijk wel zo dat als je maar een beperkt budget hebt je ook een replica kunt kopen. Let er hierbij wel op dat de kwaliteit niet altijd hetzelfde is en dat de waarde niet wordt behouden, terwijl dit bij design meubels wel het geval is.

Urban design is een erg mooie stroming binnen de design meubels. Vaak zie je dat design meubels totaal niet functioneel zijn bij deze stroming wordt dat idee overboord gegooid. De meubels passen echt in het hedendaagse interieur en door een groot scala aan verschillende vormen, kleuren en materialen is er voor iedereen wel een geschikte design meubel. Vaak geven deze ook een flinke boost aan je interieur omdat ze echt een eyecatcher worden. Design meubels zijn dus zeker een waardevolle toevoeging op ieder interieur.