Leuke meubels kopen bij de kringloop? Lees hier enkele tips!

Als je op zoek bent naar leuke tweedehands meubels voor een mooi prijsje, kun je daarvoor vaak bij de kringloop terecht. Het shoppen bij een kringloopwinkel is echter wel wat anders dan bij een reguliere winkel winkelen. Een kringloopzaak staat vaak helemaal vol met spullen, waarbij elk plekje en hoekje is gebruikt met meubels, kleding en andere accessoires. Je moet dus goed zoeken en leren om door de rotzooi te kunnen kijken. Hieronder enkele tips voor het winkelen in kringloopwinkels.

Tips leuke meubels kopen bij de kringloop

Kringloopcentrum_Amersfoort

Zoek de juiste kringloopwinkels

Het zoeken naar de juiste kringloopwinkels is niet gemakkelijk. Kringloopwinkels zijn vaak afhankelijk van hun leveranciers. Zo krijgen ze bijvoorbeeld complete inboedels aangeleverd van woningontruimers zoals woningontruiming-regionaal.nl. Kringloopwinkels die regelmatig aanvoer krijgen van nieuwe spullen, worden logischerwijze ook vaker bezocht, je moet dan proberen regelmatig binnen te lopen om te kijken of er nieuwe spullen geleverd zijn. Probeer meerdere kringloopwinkels te bezoeken en bezoek ze ook eens op een doordeweekse dag, wanneer het niet zo druk is. Woon je in de stad, dan zou je juist ook eens naar kringloopwinkels in omliggende dorpen kunnen gaan. Hier kom je juist die bijzondere dingen tegen.

Neem de tijd

Het is belangrijk om de tijd te nemen en het kringlopen met geduld te benaderen. Als je echt de tijd neemt om alles goed en rustig te bekijken kan dit soms wel anderhalf uur in beslag nemen.

Maak een lijstje

Voordat je naar een kringloopwinkel gaat is het verstandig om eerst een lijstje te maken met de meubels en accessoires waar je precies naar op zoek bent. Als je dit niet doet, kun je nogal overweldigd worden door de grote hoeveelheid spullen die er staan.

Social media en websites

Sommige kringloopwinkels plaatsen alle nieuwe spullen op hun website of plaatsen ze door in social media. Ben je naar een specifiek meubel op zoek, probeer dan goed in de gaten te houden wat er geplaatst wordt en zorg dat je snel kunt reageren.

Denk niet te lang na

Wanneer je iets heel bijzonders tegen komt, kun je het beste zo snel mogelijk de knoop doorhakken. Als je later nog eens terug komt om het meubel alsnog te kopen is de kans groot dat het er niet meer is.