Prijzen bestaande koopwoningen minder gedaald

927547_housing_4In de afgelopen maand zijn de prijzen van bestaande koopwoningen minder gedaald dan daarvoor. Centraal Bureau voor de Statistiek(CBS) publiceert deze cijfers.

In maart waren bestaande koopwoningen 7 procent goedkoper dan een jaar eerder in de maand maart. Gekeken naar de afgelopen maanden blijkt het dat de prijsdaling daardoor minder is dan de maanden daarvoor. In februari 2013 waren bestaande koopwoningen nog 8,3 procent goedkoper dan het jaar ervoor. In januari 2013 was dit bijna 10 procent.

Volgens het CBS is het positief dat er een mindere prijsdaling heeft plaatsgevonden. Ze constateren hieruit dat het kopen van een koopwoning weer aantrekkelijker lijkt te worden, daarnaast zijn de lasten voor woningeigenaren gedaald en is het huren van een huis duurder geworden.

Door de jaren heen:
In augustus 2003 lagen de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld genomen op het zelfde niveau. In de zomer van 2008, waar sprake was van een piek in de woningmarkt, zijn de prijzen van woningen gemiddeld met 18 procent gedaald.

Bent u op zoek naar een Koopwoning Roosendaalen omstreken?