Waarom je woning laten ontruimen?

Je woning laten ontruimen? Maar waarom? er zijn vele varianten en bedrijven die huisontruiming aanbieden. Het kan in verschillende situaties van pas komen. Is het wel nodig of kan je deze werkzaamheden zelf uitvoeren. Dit verschilt per situatie, hieronder lees je meer over de verschillende soorten ontruimingen en wanneer welke van pas komt.

 

Uitbesteden of zelf doen?

Het zelf aanpakken van een ontruiming is in een aantal gevallen af te raden. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die verstand hebben bij van ontruimingen zoals een senioren verhuizing. Hier komen veel kantelpunten bij kijken, het is een lastige zet voor de senior zelf en hulp hierbij is daarom wenselijk. Bij gevallen van misbruik zoals een hennepplantage of andere criminele activiteiten. Is een extern bedrijf noodzakelijk deze zijn gespecialiseerd in het ontruimen hiervan. Een simpele verhuizing kan zelf gedaan worden indien de middelen zoals transport aanwezig zijn.

 

Soorten ontruimingen

Er zijn vele soorten ontruimingen hieronder worden er een aantal soorten toegelicht.

Seniorenverhuizen

Een senioren verhuizing naar bijvoorbeeld een bejaardentehuis. Dit is een belangrijke stap in het leven. Hier komen veel emoties bij kijken, de senior heeft vaak vele jaren in het huis gewoond. Er dient dan ook voorzichtig om gegaan te worden met de inboedel. Goede communicatie en juist afspraken maken is essentieel voor een goedverloop.

Misbruik

Misbruik van een woning is vaak een oorzaak tot huisontruiming. Hierbij moet je denken aan een hennepplantage of opslag van criminele goederen. Hierbij is professionele hulp nodig, omdat het via bepaalde regels leeg gemaakt moet worden. Het huis wordt vaak in slechte toestand aangetroffen en moet professioneel opgeknapt worden. Met juiste hulp kan dit totaalplaatje gerealiseerd worden.

Veiling

Bij een executieveiling blijft het huis vaak nog achter met overgebleven inrichting. Deze dient voorafgaand de veilig weg gehaald te worden. Omdat het huis geen eigenaren heeft komt hier vaak een bedrijf bij kijken. Het is achtergebleven inboedel, van de bewoners die bijvoorbeeld de huurt niet betalen en hierdoor gedwongen het huis uit moeten.

Goed om te weten

Als je een bedrijf inschakelt voor je huisontruiming is het belangrijk om een bedrijf te kiezen in de buurt. Het is een logistieke operatie en om op transport kosten te besparen is het aan te raden om een bedrijf uit je regio te kiezen. Woon je in Amsterdam? Kijk dan bijvoorbeeld op woningontruiming Amsterdam. Kijk ook of ze een specialisatie hebben waar je specifiek naar opzoek bent.