Wat zijn de beste sloten om inbrekers het leven zuur te maken?

Sloten zijn er tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten en dat is maar goed ook. Het aantal inbrekers is door de jaren heen namelijk aanzienlijk gegroeid. Doordat de sloten alsmaar veiliger zijn geworden en steeds lastiger te forceren zijn, wordt het inbrekers een stuk lastiger gemaakt om binnen te dringen. Om je huis optimaal te beveiligen, wil je natuurlijk de veiligste sloten. Maar wat zijn nu eigenlijk de veiligste sloten?

Goedkoop is duurkoop

Een slot bij een bouwmarkt is waarschijnlijk aanzienlijk goedkoper dan een slot bij een slotenmaker. In de meeste gevallen is het goedkoopste slot echter ook een stuk minder veilig dan een duurder slot. Voor kwaliteit moet je nou eenmaal betalen, dat is in het geval van sloten niet anders. Vraag jezelf dus altijd af of het de moeite waard is om een goedkoop slot te kopen. Om de kans op een inbraak te verkleinen, is het mogelijk toch beter om voor de duurdere variant te gaan.

Keurmerk

Om de kwaliteit van sloten uit te drukken, kent de Stichting Kwaliteit Gevelbouw sterren toe aan sloten die door de stichting gekeurd worden. Het aantal sterren staat altijd aangegeven op het deurbeslag. Een slot met één ster is standaard inbraakwerend, een slot met twee sterren is zwaar inbraakwerend en een slot dat beoordeeld is met drie sterren, is extra zwaar inbraakwerend. Een slot met slechts één ster is dus een stuk makkelijker te forceren door een inbreker dan een slot met drie sterren.

Veilige sloten

Wanneer je een nieuw slot wilt laten installeren door een slotenmaker, is het aan te raden om altijd een cilinderslot met kerntrekbeveiliging te kiezen. Kerntrekken is onder inbrekers bijzonder populair. Hierbij wordt een schroef in het slot gedraaid, waarna deze vervolgens met cilinder en al uit de deur wordt getrokken. Door gebruik te maken van een cilinderslot met kernbeveiliging, maak je inbrekers het leven dus behoorlijk zuur. Kijk voor meer informatie over installatie op deze website.