Zonder BKR geld lenen

Geld lenen doe jij eigenlijk altijd met een BKR registratie. Het BKR en geld lenen zullen altijd in een adem zitten. Toch kun je geld lenen zonder BKR. Er zijn een aantal opties, maar deze zijn zeker niet zonder risico. Het wordt dan vaak ook afgeraden, maar er zijn ook zeker veilige mogelijkheden. Zo heb je sociale banken speciaal voor geld lenen met een negatieve BKR en zo zijn er nog een aantal opties zodat je geld kan lenen zonder BKR.  Er worden hier een aantal van deze opties besproken.

Wat is het BKR precies?

De BKR toetsing is een preventiemiddel tegen mensen die financieel te veel hooi op hun vork nemen.  Er zullen dan minder problematische schuldsituaties ontstaan. Ze voorkomen dus dat mensen een te grote betalingsverplichting aangaan en zo voorkomen ze dat ze in grote financiële problemen komen. Er zijn commerciële aanbieders die reclame maken met “Geen BKR-toetsing”. Dit klinkt erg aantrekkelijk, maar je moet hier erg voorzichtig mee zijn, want deze toetsing is ook een soort bescherming voor jezelf. Als je financiële problemen heb kan je een BKR codering krijgen en dan kan je niet meer lenen. Via sites als bkr-vrij.nl kan je dan van deze codering afkomen. 

Minilening

Wanneer je een geldbedrag wil lenen dat lager is dan 800 euro, kun je online snel geld lenen met BKR. Je kan ditzelfde bedrag ook lenen via een minilening. Dit kan zonder BKR-toetsing. Dit is een handige optie als je echt geld nodig hebt waarvan je zeker weet dat je dit geleende bedrag zonder enige problemen terug kan betalen. Anders is het toch slim om weg te blijven van deze optie, want je kan alleen maar in grote problemen komen wanneer je niet in staat bent het terug te betalen.

Snel geld

Je kan online via verschillende aanbieders gemakkelijk snel geld lenen. Je hoeft alleen maar van een aantal aanbieders een offerte aan te vragen en je moet jezelf bewust zijn van de extra kosten die het vaak met zich meebrengt. Er zijn namelijk bijna altijd verborgen kosten en deze blijken vaak nog erg hoog te zijn. Zo zijn er aanbieders die extra kosten in rekening brengen om de lening binnen een dag over te maken en andere aanbieders vragen erg hoge extra kosten als een verplichte garantsteller. Dan kost geld lenen wel erg veel geld. Dit bedrag kan worden ingehouden op je geleende bedrag, of je moet het terugbetalen bij het totaalbedrag. Deze kosten kunnen wel 25% van je geleende geld zijn. Daarnaast is er ook nog een hele hoge rente. Deze kan maximaal 15% zijn. Toch blijkt vaak gewoon de beste optie om geld te lenen met BKR.